Campina Dierenwelzijn

Campina Dierenwelzijn

Campina is een bekend zuivelmerk in Nederland dat zich inzet voor het welzijn van dieren. Het dierenwelzijn staat hoog in het vaandel bij Campina en het bedrijf neemt verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de dieren in hun melkveehouderijen goed worden verzorgd.

Maatregelen voor dierenwelzijn

Om het dierenwelzijn te waarborgen, heeft Campina verschillende maatregelen genomen:

  • Strenge eisen aan boeren: Campina stelt strenge eisen aan de boeren die melk leveren. Deze eisen hebben betrekking op onder andere de huisvesting, voeding en gezondheid van de dieren. Boeren die niet aan deze eisen voldoen, kunnen geen melk leveren aan Campina.
  • Transparantie: Campina streeft naar transparantie en laat consumenten graag zien hoe de melkveehouderijen van Campina eruitzien. Ze organiseren regelmatig open dagen waarbij mensen een kijkje kunnen nemen op de boerderijen en kunnen zien hoe de dieren worden verzorgd.
  • Onderzoek en innovatie: Campina investeert in onderzoek en innovatie om het dierenwelzijn verder te verbeteren. Ze werken samen met universiteiten en andere onderzoeksinstellingen om nieuwe methoden en technieken te ontwikkelen die het welzijn van de dieren ten goede komen.
  • Samenwerking met dierenwelzijnsorganisaties: Campina werkt samen met verschillende dierenwelzijnsorganisaties om ervoor te zorgen dat de dieren in hun melkveehouderijen goed worden behandeld. Ze delen kennis en ervaringen en werken samen aan het verbeteren van het dierenwelzijn.

Keurmerken en certificeringen

Om de consumenten te laten zien dat ze zich inzetten voor dierenwelzijn, heeft Campina verschillende keurmerken en certificeringen ontvangen:

  • Beter Leven keurmerk: Campina heeft het Beter Leven keurmerk ontvangen van de Dierenbescherming. Dit keurmerk garandeert dat de dieren in de melkveehouderijen van Campina een beter leven hebben.
  • PlanetProof certificering: Campina heeft het PlanetProof certificaat ontvangen, wat aangeeft dat ze duurzaam en milieuvriendelijk produceren. Dit heeft ook een positieve invloed op het dierenwelzijn, omdat er bijvoorbeeld aandacht wordt besteed aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Voortdurende verbetering

Campina blijft zich voortdurend inzetten voor het verbeteren van het dierenwelzijn. Ze werken samen met boeren, dierenwelzijnsorganisaties en andere belanghebbenden om nieuwe manieren te vinden om het welzijn van de dieren te verbeteren. Daarnaast blijven ze investeren in onderzoek en innovatie om nieuwe technieken te ontwikkelen die het dierenwelzijn verder kunnen bevorderen.

Al met al is Campina een voorloper op het gebied van dierenwelzijn in de zuivelindustrie. Ze nemen verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de dieren goed worden verzorgd en hebben verschillende keurmerken en certificeringen ontvangen die dit bevestigen. Door hun inzet en samenwerking met verschillende partijen blijven ze streven naar een beter leven voor de dieren in hun melkveehouderijen.

Plaats een reactie

Dierenwelzijns organisaties

Samen voor dierenwelzijn, elke dag opnieuw.
Waar zorg en liefde samenkomen, daar maken wij het verschil!

.

Begin zoektocht